1606233.jpg

Suklaakakku

pohja:
7,2dl vehnäjauhoja
4,8dl sokeria
runsas 1dl tummaa kaakaojauhetta (tai carobjauhetta)
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
2tl vaniljasokeria
4,8dl vettä
1dl öljyä
2rkl omenaviinietikkaa

täyte:
2pkt pehmeää tofua
1rkl vaniljasokeria
200-300g tummaa suklaata

kuorrute:
200-300g tummaa suklaata
3rkl makeutusainetta
6tl margariinia
2tl vaniliinisokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita vesi, öljy ja omenaviinietikka ja lisää kuiviinaineisiin. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahteen samankokoiseeen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 min.

Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimessa ja levitä täyte jäähtyneelle kakkupohjalle. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle "kanneksi".

Sulata kuorrutteen aineet kattilassa tai vesihauteessa. Levitä hieman jäähtynyt kuorrute kakun päälle ja reunoille. Anna kakun jäähtyä hieman ennen leikkaamista.

1606248.jpg

Tämän kakun reseptin löysin Youtubesta. Se lupaa meille vegaanisen, kalorittoman suklaakakun, onko mahdollista? noh, ei ainakaan tämä minun muunnelma sitä ole, mutta sanoisin että suklaakakuksi terveellinen :P (ja herkullinen!) Laitoin kakkuun huomattavasti vähemmän suklaata, kuin alkuperäisessä ohjeessa laitettiin. Joskus olisi kyllä kiva kokeilla reseptiä uudelleen ja tehdä siitä niin suklainen kuin on tarkoituskin.. :P Sovelsin muutenkin ohjetta melko paljon. Katso alkuperäinen ohje täältä: 1, 2, 3, 4, 5 ja 6.

1606563.jpg