Ajattelin tehdä juhliin myös jotain "tuttua ja turvallista" reseptillä, jota olen kokeillut aikaisemminkin. Oi, porkkanakakkua. Herkulliseksi todettu resepti. Kakun pohja on Vegaaniliiton sivuilta, mutta tein tässä tupla-annoksen ja paistoin kakun pellillä. Mokkakuorrutuksen korvasin omalla reseptilläni.

1604692.jpg

Porkkanakakku

pohja:
6dl vehnäjauhoja
2dl kauraleseitä
1tl suolaa
4tl kanelia
2dl ruokosokeria
6tl leivinjauhetta
1dl öljyä
4dl kauramaitoa
4dl porkkanaraastetta

kuorrute:
100g margariinia
12-13dl tomusokeria
1dl kauramaitoa
2tl vaniliinisokeria

Sekoita pohjan kuivataineet keskenään. Lisää öljy, maito ja hienoksi raastettu porkkana. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi (n. 15min).

Sekoita täytteen ainekseet sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kauramaitoa, jotta saat kuorrutteesta helposti levittyvää. Kuorruta jäähtynyt kakku. Anna kuorrutteen hieman kovettua ennen leikkaamista.

1604693.jpg