Kanttarellit päätyivät taas keitoksi. Jo toinen ohje Marianne Kiskolan kirjasta Papu, porkkana ja hillopulla.

Kanttarelli-linssikeitto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 l kanttarelleja (tai muita sieniä)
2rkl margariinia
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2dl punaisia linssejä
1tl suolaa
2tl rouhittua mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
2dl kaura- tai soijakermaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta porkkana. Puhdista sienet ja kuumenna kattilassa. Kun neste on haihtunut, lisää margariini ja paista muutama minuutti. Lisää sipulisilppu, valkosipulit ja porkkanaraaste. Kuullota. Lisää vesi, liemikuutio, linssit ja mausteet (suola ja sitruuna estävät linssejä kiehumasta yli). Nosta kattila liedeltä, lisää kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

1854563.jpg