1811811.jpg

Punaviinimarjapiirakka (ohje pieneen piirakkavuokaan)

pohja:
1,5dl sokeria
3dl jauhoja
1/2dl manteleita
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100g margariinia
2 rkl kylmää vettä
1/2 tl viinietikkaa

täyte:
3dl punaviinimarjoja
1/4dl sokeria

kuorrute:
3/4dl kermaa
2dl kylmää vettä
2rkl perunajauhoja

Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi ja lisää muut kuivat aineet. Sekoita keskenään margariini veti ja viinietikka. Yhdistä kaikki aineet. Voitele pieni piirakkavuoka rypsiöljyllä ja painele taikina siihen jauhotetuin sormin. Paista piirakkapohjaa uunissa 175 asteessa n. 1/2 h.

Soseuta 2dl punaviinimarjoja lasinpohjalla ja sekoita siihen sokerit. Levitä sose piirakkapohjan päälle.

Sekoita kuorrutteen ainekset kattilassa tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 1-2min. Levitä kuorrute koko piirakan päälle. Ja koristele täytteestä ylijääneillä marjoilla. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki huoneenlämmössä tai jääkaapissa ennen tarjoilua.