1811825.jpg

Seitankeitto (4:lle)

Seitan:
6dl vehnäjauhoja
3dl vettä

Keitinliemi:
1rkl soijakastiketta
1tl suolaa
1 sipuli pilkottuna

Marinadi:
1rkl viinietikkaa
2rkl soijakastiketta
2-3rkl rypsiöljyä
vajaa 1dl keitinlientä
muutama kokonainen maustepippuri
mustapippuria
maustesuolaa

Keittoon:
6 keskikokoista perunaa
1 vihreä paprika
liemikuutio
soijamaitoa tai -kermaa

Sekoita vehnäjauhot veteen ja valmista seitantaikina. Pilko valmis seitanmassa ja keitä paloja väljässä vedessä, joka on maustettu soijakastikkeella, suolalla ja sipulilla, noin puoli tuntia. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää keitetty seitan. Anna seitanpalojen maustua yön yli marinadissa jääkaapissa.

Laita seitanpalat marinadissaan uuniin ja paista 200 asteessa n. 40 min ilman kantta. Kuori ja paloittele perunat. Pese ja suikaloi paprika. Keitä kasvikset kypsäksi liemikuutiolla maustetussa vedessä. Lisää uunissa paistuneet seitanpalat keittoon ja lisää vielä loraus maitoa tai kermaa. Kiehauta kertaalleen ja tarkista maku.