Käytössäni on ollut taas vihdoin sähkövatkain ja on tullut häsellettyä jos jonkinlaisia sosekeittoja ja juomia. Aikaisemman tosiaan hajotin tässä kesällä kokkauspuuhissa... viime aikoina on kyllä tuntunut, ettei mikään sähköinenvempele pysy ehjänä tämän kokkaajan kätösissä..

Tässä kaksi kasviskeitto-ohjetta, joita molempia suosittelen lämpimästi. Ovatpa vielä nopeita valmistaa. Paitsi alimmaisen ohjeen keitto, jos toimii kuten Noppaz keittiössä ja ostaa kuorellisia pähkinöitä, jotka tunnollisesti kuorii...

1836656.jpg

Parsakaali-basilikasosekeitto (2 annosta)

200-300g parsakaalia
1 sipuli
valkosipulin kynsiä
1rkl rypsiöljyä
3/4l kasvislientä
reilu nippu tuoretta basilikaa
3rkl pehmeää tofua
mustapippuria

Paloittele parsakaali. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulin kynsiä hetki öljyssä kattilassa. Lisää parsakaali ja kasvisliemi. Keitä kypsäksi. Silppua kattilaan basilika ja lisää pehmeä tofu. Soseuta ainekset kattilassa sauvasekoittimella. Kiehauta keitto nopeasti ja mausta mustapippurilla.


Punainen kukkakaali-pähkinäkeitto (2 annosta)

3/4dl kuorettomia maapähkinöitä
ripaus suolaa
3-4 keskikokoista porkkanaa
200-300g kukkakaalia
1 yrtti- tai kasvisliemikuutio

Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla. Mausta suolalla. Pese ja paloittele kasvikset. Keitä porkkanat puolikypsiksi. Lisää kukkakaali ja liemikuutio. Keitä kypsäksi. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa. Kaada kasvisten keitinliemi hetkeksi erilliseen astiaan. Lisää porkkanat ja kukkakaali tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää keitinvettä hiljalleen, kunnes keitto on sopivan paksuista.