1840558.jpg

Tomaatti-jogurttipiirakka

taikina:
100 g margariinia
2dl grahamjauhoja
0,5dl soijajauhoja
1rkl vettä
ripaus suolaa

täyte:
2 isoa tomaattia
1/2 sitruuna
2dl maustamatonta soijajogurttia
nippu tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria

Nypi margariini jauhojen joukkoon. Lisää ruokalusikallinen vettä ja ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa ohuelti voidellun piirakkavuoan pohjaan ja reunoille.

Pilko tomaatit kulhoon. Purista sitruunasta mehu. Lisää loput täytteen ainekset ja soseuta tasaiseksi sähkövatkaimella.

Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa 5 min ajan. Kaada täyte pohjan päälle ja paista vielä 20-25 min. Tarjoile jäähtyneenä.