Törmäsin Peppermint-blogissa  inkivääri-porkkanapaistosten reseptiin, jonka Peppermint itse on löytänyt Ruokamaailman resepteistä. Ohje lopulta muuntautui käsissäni kovin erillaiseksi, niin aineksiltaan kuin valmistustavoiltaan, mutta tuli tästä varsin maittavaa lisäkettä. :)

1940897.jpg

Inkivääri-porkkanapaistos (2-4 annosta)

1rkl rypsiöljyä
3 isoa porkkanaa
1/2dl mantelirouhetta
1tl raastettua inkivääriä
tuoretta persiljaa
ripaus suolaa
1/2dl soijaruokakermaa
2dl soijamaitoa

Voitele uunivuoka öljyllä. Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri. Sekoita porkkana, mantelirouhe, inkivääri, persilja ja suola kulhossa. Levitä uunivuokaan ja lisää kerma ja maito. Paista paistosta 200 asteisessa uunissa 45min. Tarjoile esimerkiksi salaatin ja leivän kanssa kevyenä lounaana.