Risoton pohjana käytin Maku-lehden reseptiarkistoista löytämääni kikhernerisoton ohjetta.

.

Punainen kikhernerisotto (4 annosta)

2dl riisiä
4dl vettä
1/2dl paahdettuja pinjansiemeniä
1prk kikherneitä

kastike:
1/2 kukkakaali
200g luomukookosmaitoa
1/2tl currya
1/4tl juustokuminaa
1/4tl kurkumaa
1/4tl jauhettua korianteria
1/2rkl merisuolaa
2rkl tomaattipyreetä
1dl säilykeherkkusieniä

Keitä riisi. Sekoita siihen valutetut kikherneet ja paahdetut pinjansiemenet.

Valmista kastike; Pilko kukkakaalin kukinnot pieniksi. Sekoita kattilassa kookosmaitoon mausteet ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kukkakaalin kukinnot ja valutetut herkkusienet. Anna kasvisten hautua liemessä miedolla lämmöllä jonkin aikaa, älä ylikypsennä, kasvikset saavat napsahtaa hampaissa. sekoita kastike risoton joukkoon ja tarjoile.