SUKLAAKAKKUPOHJA

(Marianne Sariola - Papu, porkkana ja hillopulla, s.128 -tässä ohje tuplana ja paistoaikaa pidennetty)

6dl tummia vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
4dl raakaruokosokeria
2rkl vaniliinisokeria
2dl öljyä
4dl kylmää kahvia tai vettä
2rkl omenaviinietikkaa

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita öljy ja kahvi tai vesi keskenään ja lisää kuiviin aineisiin. Lisää viimeisenä omenaviinietikka nopeasti haarukalla sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista heti 190 asteessa 50min. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista ja halkaise kolmeen osaan.

Pääsin taas väsäämään syntymäpäiväkakkua. Ajattelin moninkertaistaa onnistumismahdollisuudet ottamalla mallia jostain valmiista ohjeesta. Valitsin Marianne Kiskolan kirjasta, josta tähän mennessä olen toteuttanut vain ruokaohjeita, herkulliselta kuulostavan täytekakunohjeen. Kakkupohjaan olin erittäin tyytyväinen, joskin tuplasin ohjeen saadaksen kolmikerroksisen täytekakun. Täytettä tehdessäni kummastelin siihen laitettavan nesteen määrää...jälkeenpäin, siis silloin kun olin ehtinyt jo survoa täyteainekset tehosekoittimeen ja saanut erehdyttävästi suklaapirtelöä muistuttavaa lientä. Hätä ratkaisuna sekoitin soijavispistä ja pähkinävoista täytteen- ja kuorrutteen, väliin säilykepersikkaa ja päälle tuoretta. Lopputulos ei ollut näköaisteja hivelevä, mutta maistuihan se ihan hyvälle. : )

Mutta siis, tässä on kuitenkin erinomainen suklaakakkupohja. Laitan sen tänne, koska itse ainakin aijon käyttää uudestaan. : P