Ohjeena minulla oli alunperin Helin kanttiinista napattu perinteinen arabialaisen maustekakun ohje, mutta tuumaillessani kananmunan korvaamista päädyin muussaamaan taikinan joukkoon pari banaania, kun syöjienkin joukosta löytyi pari banaanin erityistä ystävää. :) Eihän siinä tullut ihan alkuperäistä ohjetta kokeiltua niin kuin oli tarkoitus, mutta makuun oltiin silti tyytyväisiä. :)

Mausteinen banaanikakku

200g margariinia sulatettuna
2dl sokeria
2 pienehköä banaania
2dl soija- tai kaurakermaa
1dl mantelirouhetta
3/4tl suolaa
1 1/2tl leivinjauhetta
3/4tl muskottipähkinää
1rkl kanelia
3rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl vaniliinisokeria
4,5dl vehnäjauhoja

Vatkaa margariini ja sokeri astiassa. Muussaa banaani hienoksi ja lisää taikinaan. Lisää kerma ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivitettyyn kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteissessa uunissa noin tunnin ajan.