noh, erään autoasentajan valmistujaisia juhlitaan siis ylihuomenna, mutta antaa otsikon puhua menneessä muodossa syystä että...

 

Olen aikaisemmin tehnyt tällä ohjeella porkkana-riisipiirakoita, mutta pienellä muokkauksella siitä syntyi, ehkä useempaan makuun sopivia perinteisiä riisipiirakoita. Tällä ohjeella tulee aika iso satsi, joten voi olla syytä puolittaa, jos et tarvitse paljoa.

Riisipiirakat (60-70 cocktailpiirakkaa, 30-40 tavallista)

täyte:
6dl vettä
3dl riisiä
12dl kauramaitoa
1tl suolaa

kuori:
4 1/4dl kylmää vettä
1,5tl suolaa
7,5dl puolikarkeita ruisjauhoja (+leipomiseen)
2 1/4dl spelttijauhoja

voiteluun:
50g margariinia sulatettuna
2dl kauramaitoa

Valmista täyte. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla. Kun puuro on valmis, mausta se suolalla ja nosta jäähtymään.

(Porkkana-riisipiirakoihin: Valmista täyte 2 desistä puuroriisiä ja lisää täytteeseen 800-900g keitettyjä porkkanoita soseutettuna.)

1599766.jpg

Sekoita kuoren ainekset keskenään ja kaulitse taikina jauhotetulla työtasolla n. 1/2cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinalevystä suunnilleen pyöreitä palasia esim. taikina pyörällä (cocktailpiirakoita varten olen kokenut helpoksi leikata pyöryköitä metallisella pikkuleipämuotilla).

1599767.jpg

Kaulitse nyt jokainen leikkaamasi taikinapyörylä mahdollisimman ohueksi. Käytä piirakkakaulinta, jos omistat sellaisen. Pinoa valmiit piirakankuoret sivuun odottamaan, kunnes olet saanut kaulituksi jokaisen.

1599768.jpg

1599769.jpg

Jaa piirakankuorien keskelle riisitäytettä (cocktail-kokoisiin n. 1rkl) ja nipistele reunat aaltokuviolle aloittaen piirakan keskeltä edeten kumpaankin reunaan. Paista piirakoita 275 asteessa n. 15 min.

Kun ensimmäinen pellillinen on tullut uunista. Sekoita margariinisula ja kauramaito keskenään. Kasta paistettuja piirakoita voimaidossa ja pinoa ne lautaselle vetäytymään.