SUKLAAKAKKU

pohja:
4 1/2dl grahamjauhoja
1dl kaakaota
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1/2tl cayennepippuria
2tl leivinjauhetta
2 1/2dl vettä
1dl öljyä
1 1/2rkl omenaviinietikkaa

kostuttamiseen:
kauramaitoa

täyte:
100g huoneen lämpöistä margariinia
4dl tomusokeria
1tl vaniliinisokeria
1/4dl kaakaota
1/4dl kauramaitoa

kuorrute: (samalla kaavalla kuin aikaisemmassa suklaakakussa)
250g tummaa suklaata
3rkl makeutusainetta
6tl margariinia
2tl vaniliinisokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita vesi, öljy ja omenaviinietikka toisiinsa ja sekoita kuiviin aineisiin. Leivitä kakkuvuoka. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 25min.

Sekoita täytteen aineet sähkövatkaimella tasaiseksi. Halkaise jäähtynyt kakkupohja. Kostuta kakkulevyjä kauramaidolla ja levitä täytettä kakun väliin. Nosta jääkaappiin jäähtymään.

Sulata täytteen ainekset vesihauteessa. Levitä täytettä koko kakun päälle ja reunoille. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa yön yli.


MANSIKKAKASTIKE

pakaste mansikoita
tomusokeria
vettä

Soseuta mansikat. Sihtaa joukkoon tomusokeria ja sekoita. Lisää vettä, jotta saat kastikkeesta sopivan paksuista. Tarjoa suklaakakun kanssa.

illan tähti leikkaamassa suklaakakkua ; ) Onnea! <3