Leikkasin vanhasta aikakausilehdestä ylös herkulliselta kuulostavan tomaattikeiton ohjeen. Tässä ohje miten keitto syntyi omassa kyökissäni. Alkuperäinen resepti löytyi Seura-lehdestä  20/08.

1922890.jpg

TOMAATTIKEITTO (2 annosta)

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 jauhoista perunaa
3 tomaattia
1/2 rkl öljyä
2,5 dl kasvislientä
ripaus sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa
1 prk (70g) tomaattipyreetä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi perunat.

Tee tomaatteihin terävällä veitsellä ristiviilto ja kasta hetkeksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä tomaatit kylmällä vedellä. Kuori ja paloittele tomaatit.

Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat ja tomaatit ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla n. 20 min tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto ja lisää mausteet. Lisää tomaattipyree ja kuumenna keitto vielä kiehumispisteeseen.