Tein pitkästä aikaa pikkuleipätaikinan. Kämppäystäväni pyysi, jos joskus leipoisin ihan muuten vaan, enkä tulijaiseksi, lahjaksi, jne. :)

Tämän reseptin olen saanut slovakialaiselta kummitädiltäni. Tätini käyttää näiden pikkuleipien valmistamiseen muotteja, joita käytetään ikään kuin hiekkakakkumuottien tapaan (täytetään ja kumotaan pellille). Muotit hän on ostanut Slovakiasta, enkä ole sellaisia täältä löytänyt (kuulemma on, mutta ei ole osunut silmään). Päätin siis kokeilla kaulita taikinan ja painaa siitä pikkuleipiä mörkö-muotilla :) Aikaisemmin olen tällä reseptillä tehnyt nokarepikkuleipiä siis nostanut vain nokareita pellille, siis onnistuu ilman muottejakin :)

Medvedie labky (karhun tassut)

50g tummaasuklaata rouhittuna
4,5dl venhäjauhoja
1dl sokeria
1rkl soijajauhoa
2,5dl pähkinöitä rouhittuna (en nyt laittanut tätä.opiskelijabudjetti ei antanut periksi..)
tummaa kaakaojauhetta
kanelia
neilikkaa
vaniliinisokeria
sitruunankuorta
200-250g margariinia


Rouhi suklaa. Sekoita keskenään suklaarouhe, jauhot, sokeri, pähkinärouhe, soijajauho ja mausteet. Mausteita saa laittaa reilusti, että pikkuleivät saavat niille kuuluvan maun. Laitoin neilikkaakin "hups-mitalla" - suoraan maustepussista kaataen - ja tuli aivan ihanan suklaan ja neilikan makuisia :) Sulata margariinia hetki mikrossa ja sekoita muun taikinan joukkoon. Jos kaulitset taikinan, anna sen viiletä hetki jääkaapissa. Muuten nostele taikinasta nokareita leivinpaperille ja paista 175 asteessa 15 min.