Tämän herkullisen ja ravitsevan salaatin ohje on Virginie Besanconin kirjasta Aurinkokeittiöni - Välimerellisiä kasvisruokia. Muuntelin hieman ainesosien suhteita, joista selvimmin salaatinkastikkeen muodosta vastaavien etikan ja oliiviöljyn määrää, joka oli alkuperäisessä ohjeessa jopa nelinkertainen.

1838961.jpg

Kikhernesalaatti (4 hengelle)

400g kikherneitä (tölkistä)
1 kuorittu punasipuli hienoksi silputtuna
1 ruohosipulinvarsi
4 persiljanoksaa
4 korianterin- tai mintunoksaa
1rkl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
1rkl oliiviöljyä
1rkl etikkaa
1rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Sekoita kikherneet, sipulit ja hienoksi silputut yrtit kulhossa. Mausta juustokuminalla, suolalla ja mustapippurilla ja sekoita oliiviöljy ja etikka joukkoon. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.