Pohjana käytin Ruokamaailman ruissämpylöiden reseptiä, mutta muuntelin ainesosia ja suhteita jonkin verran.

Ruisneliöt (24 pientä sämpylää)

7dl vettä
6dl täysjyvä vehnäjauhoja
2ps kuivahiivaa (22g)
1tl suolaa
ripaus sokeria
6dl ruishiutaleita
3dl ruisjauhoja
1dl rypsiöljyä

Lämmitä vesi reilusti käden lämpöiseksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kuivahiiva ja sekoita ne veteen. Lisää suola, sokeri ja ruishiutaleet. Sekoita. Lisää vielä ruisjauhot ja loppuvaiheessa rypsiöljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 30min. Kaulitaikina leivinpaperille pellin kokoiseksi ja anna nousta vielä 30 min. Jaa kohonnut taikina paloiksi. Paista 200 asteessa n. 25 min.