Kesäkurpitsa-cashewpähkinäpannarit (6-8kpl)

2,4 dl jauhoja
vajaa rkl leivinjauhetta
reilu 1 tl sokeria
hyppysellinen suolaa
reilu 2 rkl öljyä
1 sipuli
4,8 dl kesäkurpitsaa raastettuna
1dl cashewpähkinöitä
2 rkl soijajauhoja + 4 rkl vettä
pippuria myllystä
korianterinsiemeniä
paprikajauhetta
öljyä paistamiseen

Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sokeri, suola ja lopuksi öljy. Hienonna sipuli ja kuullota öljytilkassa pannulla (älä ruskista). Raasta kesäkurpitsa. Rouhi pähkinät puukolla karkeaksi rouheeksi. Sekoita soijajauhot veteen ja jätä turpoamaan. Sekoita jauho-öljyseokseen kesäkurpitsaraaste, cashewpähkinärouhe, soijajauho-vesiseos sekä mausteet. Paista pannukakut keskilämmöllä pannulla: Nosta pannulle lusikalla taikinaa ja levitä pannukakun muotoon. Paista muutama minuutti per puoli tai kunnes pannukakut ovat kullanruskeita. Nauti lämpimänä.

1854503.jpg

Lettupannusta löytyi ihanan kuuloinen kesäkurpitsapannarien ohje herkullisen kuvan kera, joten päädyin kokeilemaan reseptiä kuluneena viikonloppuna. Alkuperäiseen ohjeeseen sisältyi juustoraastetta, joka minun oli tarkoitus korvata, jollain soijamaitovalmisteella, mutta se jäikin ohjeesta kokonaan pois. Sen sijaan lisäsin hetken päähänpistosta taikinaan cashewpähkinöitä. Ohje on suoraan Lettupannusta, mutta lisäsin siihen tekemäni sovellukset.